Vergaderinspiratie

Combineer een vergadering met een bijzondere activiteit


dinsdag 20 juni 2023

Een vergadering of meeting net wat meer power geven? Dat doe je in combinatie met een bijzondere activiteit. Verspreid over Nederland vind je diverse vergaderlocaties waar je kunt meeten én iets leuks kunt ondernemen met het team. Waar dat is, lees je in dit artikel.

Combineer een vergadering met een bijzondere activiteit
Yoga op het strand combineren met je vergadering

Combineer met activiteiten op het strand

Wie wordt er nou niet blij van het strand? Bij Vrijstaat Nederzandt in Noordwijk sta je zo met je tenen in het zand na een lange meeting of vergadering. Dat komt goed uit, want hier kun je allerlei activiteiten ondernemen met je team en/of zakelijke partners. Er zijn 5 ruimtes aanwezig waar je met grote groepen terecht kunt.

Na de vergadering gaan jullie een hapje eten of is het tijd voor een sportieve activiteit. Wat dacht je van boogschieten, paardrijden door de duinen, powerkiten, kuntschilderen of yoga? Er is van alles mogelijk, zodat er voor iedere diverse groep iets te ondernemen is. Een echte aanrader wanneer je wat met het team wil doen na een vergadering.

Combineer met activiteiten op het strand
Vergaderen en activiteiten ondernemen op het strand

Combineer met een brouwerijtour en bierproeverij

Wat ook zeker een aanrader is om met het team te doen, is om te vergaderen in een heuse bierbrouwerij. Dat is mogelijk in Overijssel, waar je in Ootmarsum deze unieke vergaderlocatie vindt. Hier combineer je het zakelijke met het aangename en gaan jullie na de meeting samen op een heuse brouwerijtour.

Leer meer over het brouwen en het proces daarvan en sluit de tour af met een lekkere bierproeverij. Dat is hét voorbeeld van van een formele setting een informele bijeenkomst maken. Zo'n vergadering staat jou en je teamleden langer bij dan een droge meeting zonder enige leuke elementen. Een goede tip om eens te doen dus!

Combineer met een brouwerijtour en bierproeverij
Vergaderen in een bierbrouwerij

Bijzondere activiteiten: Boerenlympics, Koewizz, een Stoomcursus boer(in) en nog veel meer.

Out of the box vergaderen kan ook op deze melkveeboerderij in Brabant. Deze landelijke en groene omgeving is namelijk de ideale broedplaats voor nieuwe inspiratie en creatieve ideeën. Met maar liefst meer dan 10 ruimtes is er plek voor grote groepen inclusief een overnachtingsmogelijkheid in de buurt.

Combineer je vergadering of meeting met een van de te gekke activiteiten die je hier kunt ondernemen. Ga de strijd aan in de Koewizz of volg samen een stoomcursus boer(in) worden. Het kan niet gek genoeg en dát is de reden waarom je hier zeker eens met je team samen moet komen.

Bijzondere activiteiten: Boerenlympics, Koewizz, een Stoomcursus boer(in) en nog veel meer.
Vergaderen bij de boer

Workshop schilderen naar grootmeesterstijl

Liever creatief bezig gaan nadat jullie je hersenen hebben laten kraken tijdens een vergadering? Wie weet is een middagje in dit kunstatelier in het hart van Deventer dan iets voor jullie. Alleen al hier vergaderen is inspirerend, want je bent omgeven met kleurrijke kunstwerken.

Het atelier is per dagdeel te huur en kan voor meerdere dagen (met overnachting) worden afgehuurd. Boek een workshop schilderen naar grootmeesterstijl bij je vergadering en jullie leren samen de kneepjes van het vak. Met die kennis maak je je eigen doek in de stijl van je favoriete grootmeester. Hoe bijzonder is dat?

Workshop schilderen naar grootmeesterstijl
Vergaderen en schilderen in Deventer

Racen in een virtual reality formule 1 simulator

Op zoek naar een echte adrenaline-kick voor je team? Check! Kom dan bij vergaderen bij Virtual Reality Formule 1 waar je vergaderen combineert met racen in een van de vier simulators. Deze te gekke locatie is te vinden in Den Haag en exclusief te huur voor jou en je gezelschap.

In de vergaderruimte vind je vier virtual reality simulators waar je kunt racen. Het is de ideale afwisseling op een dag vol concentratie en productiviteit. Race tegen elkaar en voel de trillingen van de motor, de wind in je gezicht en natuurlijk de adrenaline die vrijkomt bij iedere bocht. 

Racen in een virtual reality formule 1 simulator
Vergaderen en racen in Den Haag

Ga met elkaar de strijd aan op de mega-sup

Waar kun je beter inspiratie opdoen dan op je eigen privé-eiland in de natuur van de Vinkeveense Plassen? Op deze unieke vergaderlocatie ben je écht even weg van kantoor. Hier proef je van het buitenleven terwijl je samenkomt met het team. Lekker relaxen, maar ook brainstormen en creëren.

Het eiland is 400m2 groot en beschikt over een prachtig uitzicht over de Vinkeveense Plassen. Er is plek voor maximaal 12 personen waarmee je voor een op maat gemaakt programma kunt gaan. Denk aan vergaderen en yoga, meeten en relaxen en samenkomen en de strijd aangaan op een mega-sup. Niks is te gek!

Ga met elkaar de strijd aan op de mega-sup
Vergaderen op je eigen eiland

Combineer met een Kameelsafari

In Berlicum in Noord-Brabant kun je op een wel heel bijzondere manier vergaderen, namelijk met uitzicht op de kamelen. Hier vind je namelijk een heuse kamelenmelkerij waar drie ruimtes te vinden zijn voor vergaderingen en meetings. Er is ruimte tot 250 personen en je kunt op de locatie overnachten.

Wat deze plek zo bijzonder maakt, is dat je er verschillende vergaderarrangementen kunt boeken. Wat dacht je van een workshop Bossche Bollen maken na je meeting? Of hebben jullie meer zin om samen de strijd aan te gaan in een potje paintball? Ook een kamelensafari is een optie voor succesvolle teambuilding.

Combineer met een Kameelsafari
Vergaderen met zicht op kamelen

Plaatjes draaien in de DJ-booth

Heb jij al eens vergaderd in een Music Meeting Lounge? In Amstelveen kan het! Daar staat een heuse lounge waar je met 30 personen samen kunt komen. De vergaderlocatie is verdeeld over twee ruimtes en staat in het centrum. Het is een heuse ode aan de muziek.

Maak tijdens of na je vergadering gebruik van de Energizer Break en neem voor heel even de rol aan van de dj. Deze dj-booth staat in een van de vergaderruimtes en kan tijdens de meeting worden gebruikt om de lekkerste plaatjes te draaien. Als je daar geen inspiratie van krijgt!

Plaatjes draaien in de DJ-booth
Vergaderen en dj'en

Combineer met een sportieve en/of mentale vergaderbreak

Soms is het ook wel even lekker om na een vergadering sportief los te gaan. Dat kan bij deze charmante Boutique Club voor inspanning én ontspanning in Nijverdal. Alleen de locatie is al een bezoek waard: de Sallandse Heuvelrug zorgt volop voor inspiratie tijdens je vergadersessie hier.

Op deze plek heb je talloze keuzes voor sportieve en mentale vergaderbreaks. Gooi je energie eruit tijdens boksen of ren samen een rondje door de omliggende natuur. Liever even fitnessen? Ook dat is mogelijk: er zijn diverse apparaten te vinden waar je gebruik van kunt maken.

 

Combineer met een sportieve en/of mentale vergaderbreak
Sporten én vergaderen in Overijssel

Fortdiscovery, een avontuurlijke ontdekkingstocht over het eiland

Wow: bij IJmuiden vind je een heus vergaderfort op een forteiland waar je met een grote groep terecht kunt voor een inspirerende meeting. Op de boot naar het eiland toe voel je al dat het avontuur begonnen is! Na een meeting of vergadering in een van de meer dan 10 zalen kun je hier activiteiten doen om de dag te breken.

Ga bijvoorbeeld voor de Fortdiscovery waarbij jullie samen op ontdekkingstocht gaan over het eiland. Het forteiland is 4 hectare groot dus er is van alles te ontdekken! Of ga voor de Meetingonderbreker, waarbij je binnen 30 tot 90 minuten volledig wordt opgefrist voor een nieuwe ronde vergaderen.

Fortdiscovery, een avontuurlijke ontdekkingstocht over het eiland
Vergaderen op een forteiland

Met een bezoek aan het museum

Wat ook een unieke optie is, is om je vergadering te combineren met een bezoek aan het museum. Verspreid over het hele land vind je meerdere speciale vergaderlocaties die in de buurt van of zelfs in een museum zijn gevestigd. Na het vergaderen kunst kijken, wie wil dat nou niet?

Een absolute aanrader is bijvoorbeeld om te vergaderen bij Beeld & Geluid in Hilversum. Naast de 4 vergaderruimtes kun je hier samen met je team op een interactieve wijze het museum bekijken. Ook in het hart van het land vind je het Spoorwegmuseum waar je eveneens kunt vergaderen en rond kunt kijken. En wat dacht je van vergaderen tussen de kunst in Amsterdam?

Met een bezoek aan het museum
Kunst kijken in Amsterdam

Combineer met een stadiontour

Tot slot nog een te gekke vergaderlocatie waar je eveneens activiteiten kunt ondernemen. Veel mensen weten het niet, maar je kunt vergaderen in het Philips stadion in Eindhoven. Er is ruimte voor maar liefst 250 mensen in de Business Club de Lounge. Dat is natuurlijk niet het enige.

Even de benen strekken tijdens de meeting doe je tijdens een rondleiding door het stadion. Dit is apart bij te boeken en duurt ongeveer een uur. Tijdens deze rondleiding kom je op plekken waar je normaal niet zo snel komt. En dat in het stadion van PSV! Een aanrader, dus.

Combineer met een stadiontour
Vergaderen in het stadion van PSV

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht