Vergaderinspiratie

5 Unieke vergaderlocaties in Rotterdam


donderdag 2 juni 2022

Vergaderen in de grote stad betekent allang niet meer dat je standaard naar Amsterdam gaat. Wat dacht je ervan om eens te brainstormen, te werken en te vergaderen in Rotterdam? Rotterdam is een bruisende stad in Zuid-Holland en biedt volop inspiratie voor een vruchtbare meeting. In dit artikel lees je meer over 5 wel hele bijzondere vergaderlocaties in Rotterdam.

 5 Unieke vergaderlocaties in Rotterdam

Vergaderen in een Kubuswoning

Hoe Rotterdams wil je het hebben? Een vergadering in een Kubuswoning is natuurlijk wel heel speciaal. Bij het StayOkay hostel in het hart van de stad vind je twee flexibele ruimtes die exclusief af te huren zijn: de Piet Blomzaal en de Erasmuszaal. Vanaf metrostation Rotterdam Blaak wandel je binnen twee minuten naar de Kubuswoningen. Dit architectonische hoogtestandje is zeker niet te missen in het straatbeeld.

Vergaderen in een Kubuswoning

Uniek vergaderen in een voormalige energiecentrale

Op de hippe Lloydpier in de buurt van de Euromast vind je STROOM, een unieke vergaderlocatie met een rauw randje. Aan het begin van de 20e eeuw werd hier energie opgewekt; vandaag de dag fungeert de oude fabriek als een te gekke vergaderlocatie. Het is de ideale plek voor jou en je team om frisse energie op te doen. Energiek vergaderen in een oude energiecentrale; dat heeft wel iets toch? Bij STROOM vind je vijf bijzondere vergaderruimtes die verdeeld zijn in twee soorten: een loft voor maximaal 8 personen en een loft voor maximaal 10 personen. In totaal kun je hier dus met 50 mensen terecht.

Uniek vergaderen in een voormalige energiecentrale

Vergaderen op een zeilend binnenvaartschip

Wow: wil je je werknemers of collega’s écht eens verrassen? Neem ze dan mee naar deze bijzondere vergaderlocatie op het oudste nog zeilende binnenschip van Nederland. Dit schip genaamd Helena komt al uit 1875 en ligt in de museale Leuvehaven in hartje Rotterdam. Voor € 125 per uur kunnen jullie al vergaderen in het stilliggende schip. Stiekem is het nóg leuker om lekker het water op te gaan en daar te brainstormen en te overleggen.

Vergaderen op een zeilend binnenvaartschip

Monumentaal Rotterdams spoortraject voor vergaderingen

In de Rotterdamse Hofbogen, officieel het Hofpleinviaduct, vind je een oud spoortraject waar jaren geleden Haagse dames en heren uit de trein stapten voor een avondje uit in Rotterdam. Inmiddels is het voormalige spoorgebouw een rijksmonument dat je af kunt huren voor een sfeervolle vergadering. Met designmeubels en luxe technische snufjes is deze vergaderlocatie van alle gemakken voorzien. Leuk weetje: in het gebouw vind je vergadertafels die gemaakt zijn van Rotterdamse bouwborden. Door de grote ramen geniet je hier van volop lichtinval voor een vruchtbare dag.

Monumentaal Rotterdams spoortraject voor vergaderingen

Vergaderen aan de Maas met uitzicht op de skyline van Rotterdam

Net buiten het drukke stadscentrum van Rotterdam vind je direct aan de Maas een fraai pand uit 1884. Vanaf deze vergaderlocatie op de Maaskade kijken jullie uit over de rivier en de skyline van de stad. Vroeger was dit gebouw in gebruik als huisvesting voor schippers en hun gezinnen. Nu is het een moderne meetingplek met een groene stadstuin. De plek is zo modern en toegankelijk mogelijk ingericht zodat je hier comfortabel kunt vergaderen met maximaal 8 tot 9 personen. Even pauze houden doe je aan het water, óp het water in een watertaxi, met een kopje Nespresso-koffie in de tuin of op de trampoline. Kortom: een bruisende plek voor een dag(deel) vergaderen vanaf € 300.

Meer bijzondere vergaderlocaties in Rotterdam

Op zoek naar een té gekke vergaderplek in Rotterdam? Bekijk dan onze bijzondere vergaderlocaties in Rotterdam voor meer inspiratie. Wil je op de hoogte blijven van onze originele vergaderlocaties en het nieuwste aanbod? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons dan via Instagram of LinkedIn.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht