Vergaderinspiratie

5x Bijzonder vergaderen in een museum


donderdag 2 juni 2022

Tegenwoordig heb je de keuze uit de meest bijzondere vergaderlocaties. Misschien heb je al eens in de natuur vergaderd of hebben jullie een meeting aan het strand gehad. Ben je op zoek naar een nieuwe originele locatie voor een vergadering? Wat dacht je van vergaderen in een museum in Nederland? Musea zijn dé plekken om inspiratie op te doen! Boek een onvergetelijke vergadering bij een van onderstaande spots.

5x Bijzonder vergaderen in een museum

Origineel vergaderen bij Corpus Congress Centre

Plan bijvoorbeeld een vergadering bij Corpus Congress Centre in Oegstgeest en combineer een meeting met een bezoek aan het interessante CORPUS ‘Een Reis Door De Mens’. Wat deze plek zo bijzonder maakt, is dat de locatie letterlijk om de mens draait. In de expositie maak je een reis door de mens en leer je meer over de opbouw van een menselijk lichaam en alles dat daarbij komt kijken. Men noemt hier vergaderen niet voor niets een training tussen de brains!

Voor meetings en vergaderingen is er een speciale ruimte ingericht in het sfeervolle penthouse op de achtste verdieping. Vanaf daar genieten jullie van een prachtige uitzicht, een inspirerende omgeving en heerlijk eten en drinken. CORPUS Culinair zorgt namelijk voor de innerlijke mens. Bij deze bijzondere vergaderlocatie is plek voor 15 tot 55 personen. Van plan om een groter evenement te organiseren? CORPUS is ook te huur als congreslocatie.


Origineel vergaderen bij Corpus Congress Centre
Corpus Congress Centre

Vergaderen tussen de treinen: Spoorwegmuseum Utrecht

Op deze bijzondere vergaderlocatie in Utrecht vergader je tussen de indrukwekkende stoomlocomotieven. Het bekende Spoorwegmuseum is namelijk niet alleen open voor museumpubliek; ook bedrijven kunnen er terecht voor een vergadering in een van de 16 vergaderruimtes. Deze unieke locatie ligt in het hart van Utrecht, is eenvoudig te bereiken met de auto en het openbaar vervoer en heeft 200 parkeerplaatsen voor de deur.

Voor de ultieme ervaring is het aan te raden om met de trein te gaan. Binnen openingstijden stopt de trein namelijk midden in het museum! Je kunt bij het Spoorwegmuseum al terecht voor vergaderingen vanaf 5 personen. Verdeel je de groepen over de meerdere zalen dan is er plek voor 400 personen. Wandel tussendoor langs de vele treinen en laat je verrassen door alles wat het Spoorwegmuseum te bieden heeft. Hier beleef je gegarandeerd een inspiratievolle dag op een bijzonder leuke plek.

Vergaderen tussen de treinen: Spoorwegmuseum Utrecht
Spoorwegmuseum Utrecht

Middeleeuws vergaderen bij Archeon in Alphen aan de Rijn

Dat een historische omgeving ook heel goed werkt voor de nodige inspiratie bewijst het Archeon. Dit openluchtmuseum in Alphen aan de Rijn biedt meerdere prachtige plekken voor een geslaagde vergadering. Boek een meeting in de Romeinse Herberg of ga voor het Middeleeuwse Klooster als vergaderlocatie. Tussen de vergaderingen door maak je kennis met het historische Nederland in verschillende tijdperken. Het Archeon is de plek om meer te weten te komen over Nederland in de middeleeuwen, de prehistorie en de Romeinse tijd.

Verleng je verblijf met een overnachting en blijf slapen in een van de middeleeuwse verblijven. Dit zijn mooie, grote ruimtes met eikenhouten bedden, een koelkast en een koffiezetapparaat. In de avond genieten jullie van een middeleeuws kampvuur en de volgende ochtend wordt er voor het ontbijt gezorgd. Het Archeon heeft plek voor 25 tot 5000 personen. Het is niet voor niets zo dat deze locatie populair is bij grotere groepen.

Middeleeuws vergaderen bij Archeon in Alphen aan de Rijn
Openluchtmuseum Archeon

Vergaderen in een automuseum in Den Haag

Ook het Louwman Museum in Den Haag is een fraaie plek voor een vergadering. Dit automuseum toont de oudste privécollectie automobielen ter wereld. Hiermee is het dé plek waar meer dan 130 jaar vooruitgang, innovatie en design zichtbaar vertegenwoordigd is in een unieke collectie van meer dan 250 auto’s. Hoeveel inspiratie wil je nodig hebben voor een vruchtbare vergadering? Met maar liefst negen ruimtes is er voldoende plek te boeken.

Kies bijvoorbeeld voor een presentatie in het theater of boek een dag waarbij het museum exclusief voor jouw gasten beschikbaar is. Er is van alles mogelijk bij het Louwman Museum. In totaal kun je hier met 5 tot 1000 mensen terecht. Ga voor een arrangement en je profiteert direct van een dag met eten en drinken. Er zijn vier zalen beschikbaar voor een all-in vergaderarrangement waarbij jullie echt nergens aan hoeven te denken. Heerlijk!

Vergaderen in een automuseum in Den Haag
Louwman Museum in Den Haag

Bijzonder vergaderen in een fort in Huisduinen

In Noord-Holland kun je tot slot vergaderen in een fort met uitzicht op de Noordzee, de duinen en de grootste zandplaat van Europa. Ook zie je Texel vanaf het fort liggen! Treed in de voetsporen van niemand minder dan Napoleon en wandel door zijn eigen gebouwde fort genaamd Fort Kijkduin. Vandaag de dag dient het fort als museum: het Noordzeeaquarium is er gevestigd waar je tussendoor of na de vergadering een kijkje kunt nemen.

De vergaderruimte zit echt ín het oude gedeelte van het fort, waardoor hier vergaderen een waar avontuur is. Fort Kijkduin heeft plek vanaf 6 tot 100 personen en is prima te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Hier is alles aanwezig voor een goede vergadering. Tussendoor kun je de natuur in gaan of kiezen voor een teambuildingprogramma. Speel bijvoorbeeld met z’n allen Fort Boyard, een spannend spel waarbij je grenzen getest worden.

Bijzonder vergaderen in een fort in Huisduinen
Fort Kijkduin in Huisduinen

Meer vergaderlocaties in een museum

Op zoek naar een té gekke vergaderplek in een museum? Bekijk dan onze bijzondere vergaderlocaties in een Museum voor meer inspiratie. Wil je op de hoogte blijven van onze originele vergaderlocaties en het nieuwste aanbod? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons dan via Instagram of LinkedIn.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht