Nieuws

Kleur bekennen: kleurrijke vergaderlocaties


woensdag 18 mei 2022

Vergaderen in een kleurrijke ruimte doet wonderen voor de effectiviteit en productiviteit tijdens de bijeenkomst. Kantoorpanden hebben vaak nog een hoog ‘doe maar gewoon’ gehalte. Co-workingspaces en hotellobby’s doen het al beter. Kleuren stimuleren de zintuigen en zetten aan tot het nemen van beslissingen en creatieve oplossingen.

Kleur bekennen: kleurrijke vergaderlocaties

Kleurgebruik tijdens vergaderingen

De kleur kan terugkomen in het meubilair, als kunst op de muren en in tafeldecoraties, maar ook in de vorm van licht. In deze blog nemen we drie prominente kleuren onder de loep: rood, blauw en groen.

Rood

De kleur rood zorgt voor een hoger energielevel. Je laat letterlijk de energie en warmte door de vergaderruimte stromen. Met als resultaat dat je je sterk en zelfverzekerd voelt. Tip: deze kleur is ideaal om bijvoorbeeld directe verkoop te ondersteunen. Dus voortaan de salesmeeting in een roodgekleurde ruimte.

Blauw

Kies je voor blauw, dan heeft dit het tegenovergestelde effect van rood. Deze kleur heeft juist een relaxte en ontspannende werking. Tevens straalt het betrouwbaarheid en kracht uit. Een prima kleur voor een zakelijke omgeving. Presenteren en overtuigen gaan goed samen in een blauwgeverfde ruimte.

Groen

Dan als laatste voorbeeld groen. Het is niet te ontkennen dat de kleur groen doet denken aan de natuur. Dit geeft een aardse en rustgevende sfeer. In deze kleur vergaderen is goed voor een bemiddeling vanwege het onweerstaanbare harmonieuze effect. Ook werkt de kleur verfrissend, ideaal voor brainstormen.

Inspiratie voor een unieke vergaderlocatie

Op zoek naar een té gekke vergaderplek? Bekijk dan onze bijzondere vergaderlocaties voor meer inspiratie. Wil je op de hoogte blijven van onze originele vergaderlocaties en het nieuwste aanbod? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons dan via Instagram of LinkedIn.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht